Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Blader

Lov og Evangelium 2016 - Nr 10

loe_forsideIsais rotskudd
Da Jesus ble født julenatt, kom han som oppfyllelsen av profetien om «kvisten av Isais stubb». «Han skjøt opp som en kvist for hans åsyn, som et rotskudd av tørr jord» (Jes 53:1). Døperen Johannes skulle rydde vei i «ørkenen» og jevne vei for ham i «ødemarken» (Jes 40:3), som betyr at Jesus kom med frelse og nytt liv for den døde og fortapte menneskehet.


Isai, far til kong David, var fra Betlehem. Til ham gav profeten Samuel løftet om at Isais yngste sønn, David, skulle salves til konge. Men Davids jordiske kongerike og dets storhetstid tok slutt. Det kunne ikke leges og gjenopprettes. Derfor ble Jesus født i Betlehem som den nye «Davidssønnen» og ble kvisten av «Isais stubb». Det vil si: Han kom som konge av et helt nytt rike.


For å opprette dette nye kongerike måtte Jesus bli «hvetekornet som ble lagt i jorden for å dø» (Joh 12:24). Ellers ville det bare bli det ene kornet. Han var den syndfrie som måtte gi sitt liv til «løsepenge» for oss fortapte syndere. Slik ble han den velbehagelige frukt for Gud. Bare fra denne roten er det frelse å få – for alle dem som tar imot Jesus og tror på ham.


Jesus sier: «Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare morgenstjerne. Ånden og bruden sier: Kom! Og den som hører det, la ham si: Kom! Og den som tørster, han får komme! Og den som vil, han får ta livets vann uforskyldt!» (Åp 22:16-17).

Ingar Gangås

 

Bladet i PDF:

Cannot find the download. ID=Lov og Evangelium 2016 - Nr 10
  

Artikkeloversikt

 
Immanuel – Gud med oss Per Bergene Holm
Lekpredikanten som vekket Norge Ingar Gangås
Julekveld i fengslet Jakob B. Bull
Se, din konge kommer! Johan Christian Heuch
Forfølgeren som ble apostel Martin Fjære
Englene kommer til hyrdene Immanuel Flood
Se, jeg forkynner dere en stor glede! C.O. Rosenius
Du være lovet, Jesus Krist Ingar Gangås