Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Blader

Lov og Evangelium 2016 - Nr 04

loe_forsideFor alle folk
Når Jesus kommer igjen, er misjonsoppdraget fullført. Inntil da er vi kalt til å bære evangeliet ut til alle folk – like til jordens ender.

 

Jesu disipler «kunne ikke la være» å tale om det de hadde sett og hørt. Misjonshistorien forteller om budbærere som ble «drevet» ut. Mange kunne ha vært nevnt.

Skomakeren William Carrey «måtte» forlate England og dra til India. Lars Olsen Skrefsrud, straffangen fra Norge, ble kalt til å dra samme vei noen år senere. Robert Morrison fra Skottland ble den første protestantiske misjonær til Kina. Flere fulgte. Vekkelsen nådde millioner av kinesere. David Livingstone fant vei i Afrikas jungel, og mang en misjonær har senere gått i hans fotspor. Bibelen er blitt oversatt til de fleste språk, og mange er vunnet for Kristus.

Fra midten på 1800-tallet var amerikanske misjonærer på plass i Sør-Amerika. I 1937 begynte de misjon blant aymaraindianerne i Bolivia. I 1956 ble fem misjonærer drept av aucaindianere i Ecuador. Da enkene tok seg inn i området, åpnet stammen seg for evangeliet. Mot slutten av 1960-årene startet norsk misjon blant quechuaindianerne i Ecuador. Andre kom til Bolivia og Peru mot slutten av 70-årene.

Ennå er det upløyd mark. Høstens Herre har såkorn nok, men han mangler såmenn.

Ingar Gangås

 

Bladet i PDF:

Cannot find the download. ID=Lov og Evangelium 2016 - Nr 04
 

Artikkeloversikt

 
Reisebeskrivelse fra Sør-Amerika
Ingar Gangås
Veien til Moria (2)
Per Bergene Holm
Ære av menneske
Ragnar Opstad
Den som vil berge sitt liv…
Konrad Fjell
Gudsfrykt
Fredrik Wisløff
Kristendommen og religionene
Carl Fr. Wisløff