Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Blader

Lov og Evangelium 2015 - Nr 02

loe_forside

De helliges samfunn
Det måtte være i 1984, på et av mine første besøk blant aymaraindianerne på høgsletta, nord i Bolivia. Landsbyen Ayamaya, som ligger på knapt 4 000 meters høyde, hadde bedt om besøk. De ville gjerne høre evangeliet.

Den enkle jordkirken var bygd på dugnad. Golvet var av hardtrampet jord, ei 200 liters tønne fungerte som talerstol, og det var bare noen få planker til å sitte på. Jeg husker godt den kalde trekken igjennom de små vinduene, som manglet glass, og jeg ser ennå for meg alle ponsjoene og pleddene som indianerne hadde kastet rundt seg for å holde varmen.

Evangelist Rafael Veizaga hadde forkynt Guds ord for dem. I møtet ble noe sagt på spansk, men for det meste gikk det på aymara. Spansk forsto jeg en del av, men ingenting av det som ble sagt på aymara. Men jeg merket Åndens nærvær.

Det gikk noen år, og det var under et nytt besøk – i påsken. Vi var kommet til skjærtorsdag og nattverdstunden. Evangelist Eliseo Castañeta forrettet. Den Hellige Ånds nærvær var spesielt sterk. Jeg kan aldri glemme det. Da gikk det opp for meg hva de helliges samfunn er. Jeg har aldri glemt det siden...
La oss ikke forsømme «apostlenes lære, samfunnet, brødsbrytelsen og
bønnene»! (Apg 2:42)

Ingar Gangås

 

 

Bladet i PDF:

Cannot find the download. ID=Lov og Evangelium 2015 - Nr 02
 

Artikkeloversikt

 
Hvor to eller tre er forsamlet i mitt navn
Per Bergene Holm
Øvelse i gudsfrykt
Lars Eritsland
Før og nå
Mia Hallesby
De kom ikke inn til bryllupet
Lars Fossdal
Troens gode strid
Georg Steinberger
Våre lamper slokner (14)
J.F. Løvgren
Med nød for aymaraindianerne
Ingar Gangås