Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Blader

Lov og Evangelium 2013 - Nr 09

loe_forsideTåke
Den som har opplevd tåke – i fjellet eller på havet – vet at det kan få alvorlige konsekvenser. Uten å vite det har du gått i ring eller er kommet langt bort fra bestemmelsesstedet. Du ser verken «leia» eller farefulle stup eller skjær. Det kan ende katastrofalt.

 

På en fjelltur i sommer ble vi overrasket av tåke. Plutselig var tåka så tett at det ble vanskelig å komme seg ned fra toppen. Ruta var dårlig merket. Det gikk ikke lenge før stien var borte. Vi prøvde å finne den igjen ved å gå fram og tilbake. Men det var nytteløst. Terrenget ble mer og mer ulendt og bratt. Så tenkte vi å orientere oss ut fra en bekk som vi var sikre på å høre da vi kom lenger ned. Men ingen bekk var å oppspore. Jeg tenkte at det kunne jo ikke være så farlig, for det var vel bare å fortsette nedover. Før eller siden måtte vi komme ned. Det kjentes som vi hadde gått for langt til høyre, og det ble diskusjon om kursen. Den ble lagt om, men det ble enda brattere.

Plutselig lettet tåka i noen sekunder. Det skjedde like raskt som den kom. Langt der nede fikk vi øye på bilen, i en helt annen retning enn jeg hadde tenkt. Like før tåka kom sigende på nytt, fant vi stien igjen. Vel nede oppdaget vi at vi lett kunne ha gått oss inn i et stupbratt og farlig område.
Dette ble til ettertanke. I åndelig tåke er det lett å gå seg vill og ende i fortapelsen.

Ingar Gangås

Bladet i PDF:

Cannot find the download. ID=Lov og Evangelium 2013 - Nr 09

 

Artikkeloversikt

Min hjelp kommer fra Herren Ingar Gangås
Guds ord står fast Lars Fossdal 
Guds tanker og våre tanker Karl Notøy 
Våre lamper slokner J.F. Løvgren 
Den evige fortapinga Ragnar Opstad 
Han står for døren nå og banker Barnestykke av Mia Hallesby 
Tenk når en gang den tåke er forsvunnet Wilhelm Andreas Wexels