Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Aktuelt

Tilbakeblikk på ungdomsleir i Valdres, 21.-24. februar

 

Torsdag 21. til søndag 24. februar skulle vi igjen samles til ungdomsleir på Åreeld leirsted i Valdres, og rundt 35-40 ungdommer og ledere fylte opp statoil-kopper, dieseltanker og smågodtposer, før de la i vei oppover. Det var uvanlig varmt i fjellet og varierende snødybder i fjellet skapte noe spenning hos enkelte om hvorvidt det ville være nok snø til å blidgjøre langrennsskiene. Heldigvis hadde nedbøren vært av en mer gavmild art rundt Åreeld, og det var mer enn nok snø til å besøke topper som Gribbe og Varden, eller ta turen ned til hoppbakken.

 

Torsdag kveld ankom folk leirstedet, innlosjerte seg, og vi samlet oss for kveldsmat og en liten andaktsstund. Dagene var fylt med møter på formiddagen og kvelden, og skiturer på formiddagen/ettermiddagen. Ledere og talere på leiren var Reidar Heian, Fredrik Thorbjørnsen og Martin Fjære. Jon Ragnar Fossdal var også med som leder.

 

Vår kristne frihet og den digitale verden

Fredrik Thorbjørnsen talte ut ifra Galaterne 5, vers 1: «Til frihet har Kristus frigjort oss», og knyttet dette opp mot hvordan vi i dag lever og lar oss påvirke av den digitale verden. Hvordan påvirker og styrer internett, media, mobil, pc osv. vårt fokus og vår tidsbruk, vår tid til andre mennesker, eller vår impulskontroll? Hvordan styrer og påvirker den digitale verden vår tid til og fokus på bibellesning? Og kan man tillate seg å se, høre og gjøre ting på nettet, man ikke ellers ville gjort i det daglige liv som en kristen?

 

Peter og Judas

Reidar Heian fortalte om Peter og Judas. Om hvordan de begge var Jesu disipler, begge elsket av Jesus, om hvordan de begge sviktet ham dypt, men også om hva som skilte Peter og Judas når de hadde falt i synd. Peter søkte Jesus tross sitt fall, og fikk av nåde fortrolig samfunn med Jesus igjen.

 

Tro og følelser

Martin Fjære hadde tre møter. I det første møtet ble vi spesielt minnet om det å knytte sin tro opp mot spesielle bibelord, ord fra Gud, fremfor å knytte sin tro opp mot sine egne skiftende og ustadige følelser. Det syvende verset i det femte kapittel av 2. korinterbrev ble tema for denne talen: «For vi vandrer i tro, ikke i beskuelse».

 

Veiledning om musikk

På lørdagen hadde Martin en veiledning om musikk og musikksyn. Han snakket om hvilke elementer mye av musikken i moderne rytmiske sjangere bygges på, hva mye av musikk i disse sjangerne kommuniserer/formidler, og kom med flere eksempler på hva ledende, moderne artister direkte uttrykker om hva de ønsker og formidler med sin musikk.

 

Fred med Gud og Guds fred

På søndagen snakket Martin om forskjellen i det å ha fred med Gud, og det å ha Guds fred. Vi kan ha fred med Gud gjennom at vi er frelst, samtidig som vi ikke har frelsesvisshet. Å eie frelsesvisshet og Guds fred er en velsignelse vi alle kristne alltid burde strebe etter, både for vår egen del og for alle menneskene vi omgås sin del: «Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær. Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus» (Fil. 4, 4-7).

 

Utenom møtene sørget ledere og deltagere for strålende stemning både i hoppbakken og i løypene, og det var mye aktivitet, spill og gode samtaler rundt bordene på Åreeld. Bl.a. Luring, Maja og Sequence fikk fram store deler av følelsesregisteret i leirfolket. Innsats fra alle gjorde at det praktiske arbeidet gikk knirkefritt, både matlaging, oppvask og hyttevask.

 

Vi takker for nok en flott vinterleir, og takker spesielt lederne med Reidar i spissen for at vi kan samles på denne måten og styrkes både åndelig og sosialt i godt selskap og flotte omgivelser!

 

Dag Øyvind